Το Facebook θα «θάβει» τα χαμηλής ποιότητας Website

800

Μια νέα αλλαγή στον αλγόριθμό του ανακοίνωσε το Facebook, με την οποία δεν θα εμφανίζονται στο news feed του χρήστη διαφημίσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε χαμηλής ποιότητας ιστοτόπους.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Μια νέα αλλαγή στον αλγόριθμό του ανακοίνωσε το Facebook, με την οποία δεν θα εμφανίζονται στο news feed του χρήστη διαφημίσεις, οι οποίες παραπέμπουν σε χαμηλής ποιότητας ιστοτόπους.

Ως χαμηλής ποιότητας website, το Facebook ορίζει όσους ιστότοπους έχουν περιεχόμενο χωρίς ουσία και καλύπτονται από κακόβουλες, σοκαριστικές ή ενοχλητικές διαφημίσεις. Τέτοιες είναι διαφημίσεις πορνογραφικού περιεχομένου ή οι διαφημίσεις που προσφέρουν για παράδειγμα προϊόντα που με θαυματουργό τρόπο καταπολεμούν το πάχος ή τους μύκητες.

Η Αλλαγή αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει το γνωστό κοινωνικό δίκτυο να αντιμετωπίσει τις ψευδείς ειδήσεις, καθώς συνήθως όσοι τις διαδίδουν έχουν οικονομικά κίνητρα και πολλές φορές υποκαλύπτουν την ψευδή πληροφορία σε διαφημίσεις.

Σύμφωνα με τον Greg Marra, Product Manager για το News Feed του γνωστού κοινωνικού δικτύου, οι χρήστες συχνά παραπονιούνταν για τις ειδήσεις του Facebook λόγω “Παραπλανητικού, ανεπιθύμητου ή χαμηλής ποιότητας περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένου σεξουαλικού, σοκαριστικού ή ενοχλητικού περιεχομένου“.

Σελίδες χαμηλής ποιότητας

  • Περιλαμβάνει σελίδες με ιδιωτικό περιεχόμενο , όπως paywalls για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους . Σελίδες που ζητάνε από τους επισκέπτες να εγγραφούν στο site για να συνεχίσουν την ανάγνωση.
  • Με σεξουαλικά υπονοούμενα ή σοκαριστικό περιεχόμενοΔείτε τις σχετικές πολιτικές για το Αισθησιακό περιεχόμενο  και το περιεχόμενο ενηλίκων .
  • Σελίδες που περιέχουν κακόβουλο ή παραπλανητικές διαφημίσεις που περιλαμβάνουν Απαγορεύμενο περιεχόμενο όπως ορίζεται στις πολιτικές του κοινωνικού δικτύου 
  • Η χρήση των pop-up ( αναδυόμενο παράθυρο δηλαδή καινούριο παράθυρο που ανοίγει από μόνο του ενώ σερφάρουμε στο internet , όταν πχ μπαίνουμε μέσα σε μία ιστοσελίδα ) διαφημίσεων οι οποίες διαταράσσουν την εμπειρία του χρήστη .

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει περάσει από κόσκινο εκατοντάδες χιλιάδες ιστοσελίδες που μοιράζονται το υλικό τους στο κοινωνικό δίκτυο έτσι ώστε να εντοπίσει και να εξοστρακίσει αυτές που κρίνονται χαμηλού επιπέδου, τόσο από τον αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, όσο και από τις αναφορές των χρηστών. Εκτός, όμως, από την μείωση των εμφανίσεων στο News Feed, η Facebook δεν θα επιτρέπει και τη μετατροπή των αναρτήσεων αυτών των ιστοσελίδων σε διαφημίσεις

Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει το Facebook στην καταπολέμηση των ψεύτικων ειδήσεων , αλλά και να απομακρύνει τους απατεώνες που έχουν συχνά οικονομικά κίνητρα με ψευδή άρθρα τις πληροφορίες τους και στις διαφημίσεις

Η εφαρμογή του νέου μέτρου ξεκινά άμεσα σε όλες τις εκδόσεις και εφαρμογές του Facebook , επομένως , μέσα στις επόμενες εβδομάδες ίσως θα έχουμε ένα καλό δείγμα του νέου News Feed.

Πηγή άρθρου : Κώστας ΒλαχάκηςTechblog.Gr

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .