Το Facebook βάζει τέλος στα clickbait – δολώματα βίντεο

10

Το Facebook βάζει τέλος στα clickbait βίντεο . Πλέον ο αλγόριθμός του θα “υποβιβάζει” αυτά τα βίντεο από το newsfeed.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Εργασίες και πάλι από τους προγραμματιστές/μηχανικούς του Facebook, αφού η εταιρεία με μια νέα ενημέρωση στον αλγόριθμο της υπηρεσίας της θέλει να εξαφανίσει τα ενοχλητικά clickbait βίντεο.

Τέλος στα ενοχλητικά clickbait βίντεο θέλει να βάλει το Facebook με τη νέα ενημέρωση στον αλγόριθμο του , που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες 

Ειδικότερα , το Facebook ανακοίνωσε ότι πλέον ο αλγόριθμός του θα “υποβιβάζει” αυτά τα βίντεο από το newsfeed σας.

Για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το Facebook πραγματοποιώντας μερικές εργασίες προκειμένου να επεκτείνει την πλατφόρμα του, είχε ορίσει τον αλγόριθμό του να δείχνει στην κορυφή του newsfeed τα βίντεο, κάτι που αντιλήφθηκαν οι spammer κι αποφάσισαν να βγάλουν λίγα λεφτά.

Η πλειοψηφία αυτών ήταν μερικές ακίνητες εικόνες με ηχητικά κομμάτια στο παρασκήνιο ή χωρίς καθόλου μουσική, όμως είχαν γεμίσει τους τοίχους όλων. Μερικά δε, ήταν απλά εικόνες που είχαν ένα πλήκτρο σαν το “play”, το οποίο έστελνε τους χρήστες σε άλλους ιστοτόπους.

Έτσι, γέμισαν τους τοίχους με βίντεο τα οποία όμως αν κάποιος πάταγε πάνω τους ήταν απλά εικόνες με ένα ηχητικό κομμάτι στο παρασκήνιο, ή χωρίς καθόλου μουσική. Μερικά δε, ήταν απλά εικόνες που είχαν ένα πλήκτρο σαν το “play”, το οποίο έστελνε τους χρήστες σε άλλους ιστοτόπους.

Οι spammers χρησιμοποιούν συχνά ψεύτικα πλήκτρα παιχνιδιού για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους σε link που οδηγού σε ιστοσελίδες αναμφίβολου περιεχομένου”, ανέφεραν οι μηχανικοί του Facebook Baraa Hamodi, Zahir Bokhari και Yun Zhang σε μια λεκτική τους τοποθέτηση σε blog. “Αυτά τα παραπλανητικά άτομα-spammers χρησιμοποιούν επίσης στατικές εικόνες που συγκαλύπτονται ως βίντεο για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να κάνουν κλικ πάνω σε ιστότοπους που δεν ξέρουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται”.

Όπως ανέφερε όμως ένας εκπρόσωπος του Facebook, αυτά τα βίντεο δεν θα εξαλειφθούν εντελώς από το newsfeed, απλά θα βρίσκονται πιο κάτω στην κατάταξη.

Ο αλγόριθμος πλέον έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να αναγνωρίζει τα πλήκτρα “play” πάνω σε ακίνητες εικόνες ή σε βίντεο που δεν παρουσιάζουν υψηλή κίνηση.

Το Facebook αναμένει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των χρηστών που καταλήγει σε αυτά τα sites.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ