Αρχική » Social Media » Facebook » Σκάνδαλο Cambridge Analytica : Δείτε αν το προφίλ σας έχει παραβιαστεί και τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν μοιραστεί

Σκάνδαλο Cambridge Analytica : Δείτε αν το προφίλ σας έχει παραβιαστεί και τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν μοιραστεί

Ελέγξτε αν οι πληροφορίες σας μοιράστηκαν στην cambridge analytica . Μήπως οι προσωπικές σας πληροφορίες δεν είναι και τόσο προσωπικές πια ; Mάθε με ένα κλικ

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ποιοί είμαστε

Διαβάστε τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Μετά από νέα σχετικά με την υπόθεση του Cambridge Analytica και το Facebook, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται με ποιο τρόπο χρησιμοποιούνται τα προσωπικά τους δεδομένα και αποθηκεύονται στο Facebook,συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο οι εφαρμογές τρίτων μπορούν να έχουν πρόσβαση στο προφίλ και τα προσωπικά στοιχεία.

Το Facebook παρακολουθούσε αρχεία κλήσεων και SMS από συσκευές Android

Πρόσφατα ξέσπασε σάλος με το σκάνδαλο 87 εκατομμυρίων χρηστών των οποίων τα δεδομένα στο facebook διέρρευσαν στην Cambridge analytica.

Χθες (10/4/2018) ο ιδρυτής του Facebook κατέθεσε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ για την υπόθεση αυτή. Οι χρήστες που επλήγησαν ήδη ενημερώνονται αλλά μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο μόνοι σας και να διαπιστώσετε αν οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν μοιραστεί πατώντας το παρακάτω link.

Ποια εφαρμογή προκάλεσε την βλάβη;

Η εφαρμογή που προκάλεσε το πρόβλημα και την κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων είναι η «This Is Your Digital Life.» στην οποία οι χρήστες έδιναν πρόσβαση στις προσωπικές τους πληροφορίες.

Δείτε αν οι πληροφορίες σας μοιράστηκαν στην cambridge analytica ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Τι πρέπει να κάνετε για να προφυλάξετε το προσωπικό σας προφίλ:

Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το λινκ ( https://www.facebook.com/help/1873665312923476?helpref=search&sr=1&query=cambridge ) και να ελέγξετε τις εφαρμογές που έχετε δώσει πρόσβαση στο Facebook. Αν εντοπίσετε κάποια ύποπτη που δεν γνωρίζετε τι είναι μπορείτε να την διαγράψετε.

Πρέπει να εφαρμοστεί ο γενικός κανόνας προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR) και στην Αμερική – Facebook ή πρέπει οι χρήστες να αρκεστούν στις διασφαλίσεις που δίνει το facebook όσον αφορά την προστασία και το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα;

 Πηγή άρθρου : GetCert

Αρθρογράφος Ευτύχιος Αστανάστας

Δείτε επίσης

Το Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα και από κάρτες μέλους Super Market

Μετά το σκάνδαλο Facebook Cambridge Analytica, θυμηθήκαμε ότι το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο μας παρακολουθεί και …