Σελίδα απάτη στο Facebook υπόσχεται Audi RS7 με σκοπό να εγγραφούν οι χρήστες σε υπηρεσία υψηλής χρέωσης

1471

Μια νέα σελιδα απάτη που δημιουργηθηκε πριν λίγες ώρες , υπόσχεται 3 Εκπληκτικές AUDI RS7 σε τρεις νικητές που θα επιλέξουν τυχαία στις 30 Ιουνίου 2016. και για να μπείτε στην κλήρωση πρέπει να κάνετε Like στην σελιδα καθώς και στην φωτογραφία , κοινοποίηση της φωτογραφίας και σχόλιο καθώς και να επισκεφτείτε το λίνκ που δίνει .

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Update 19/4/2017 , 21:55

Σχετική ανακοίνωση εχει βγάλει και η Audi Hellas

 

Μια νέα σελιδα απάτη που δημιουργηθηκε πριν λίγες ώρες , υπόσχεται 3 Εκπληκτικές AUDI RS7 σε τρεις νικητές που θα επιλέξουν τυχαία στις 30 Ιουνίου 2016. και για να μπείτε στην κλήρωση πρέπει να κάνετε Like στην σελιδα καθώς και στην φωτογραφία , κοινοποίηση της φωτογραφίας και σχόλιο καθώς και να επισκεφτείτε το λίνκ που δίνει .

Το αστείο της υπόθεσης επισης ; Χρήστες σχολιάζουν τι χρώμα θέλουν σε κλήρωση που θα γίνει το 2016 . Μάλιστα !

Την σελιδα την ειδαμε εδω

https://archive.is/QBzkH

Φυσικά ο μοναδικός σκοπός της απάτης είναι να κάνει τους χρήστες να κάνουν εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία με χρέωση 24,80 ευρω ανά μήνα  

Όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές οι απατεώνες εκμεταλλεύονται το facebook και δημιουργούν ψεύτικους διαγωνισμούς για να εξαπατήσουν τους χρήστες. Πριν λίγο καιρό υπήρχε μια έξαρση με ψεύτικους διαγωνισμούς από γνωστές αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Ψεύτικη έρευνα του Σκλαβενίτη και του Βασιλόπουλου με «δώρο» κουπόνια 100 ευρώ.

Ψεύτικη έρευνα του Μασούτη με «δώρο» κουπόνι.

Νέα πάλι σελιδα απάτη στο Facebook με ψεύτικες δωροεπιταγές Σκλαβενίτη

Οι επιτήδειοι προσπαθούν με ψεύτικο διαγωνισμό στο facebook και τωρα να κάνουν το ίδιο, δηλαδή να εξαπατήσουν τους χρήστες και αν τους εγγράψουν σε συνδρομιτικές Υπηρεσίες Πολυμεσικής Πληροφόρησης ΥΠΠ 

Μόλις επισκεφτείτε τη σελίδα που αναφέρει η σελιδα απάτη , θα δείτε την παρακάτω εικόνα και θα πατήσετε το κουμπάκι που γράφει «Συνέχεια»

Αν πατήσετε το κουμπάκι που γράφει «Συνέχεια» θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε μία από τις παρακάτω προσφορές για να μπείτε στο διαγωνισμό .Όλες οι δηθεν προσφορές όπως έχουμε αναφέρει είναι για να κάνετε εγγραφή σε συνδρομητική υπηρεσία με χρέωση 24,80 ευρω ανά μήνα 

Σε όποια υποτιθέμενη προσφορά και αν πατήσετε το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει τον αριθμό κινητού . Ακόμα όμως και τον αριθμό να μην ζητούσε ( πράγμα πολύ σπάνιο ) αν πιστεύει κανεις στο κοινωνικό δίκτυό οτι θα του χαρίσουν τόσο εύκολα Mercedes , Porsche , Bwm , Volvo , κινητά iPhone , δωρεάν ταξίδια και άλλα πολλά , πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι ώρα να ξυπνήσει . Το όνειρο τελείωσε

Σε περίπτωση που έχετε δώσει το κινητό σας σε κάποια απο τις δηθεν προσφορές στην συνέχεια σας ερχεται ένας κωδικός στο κινητό τον οποίο πρέπει να περάσετε στην σελιδα . Αν σε περίπτωση δώσατε τον κωδικό που σας ήρθε στην σελιδα ο τρόπος για να σταματήσετε τις χρεώσεις είναι απλός .

Ο τρόπος διαγραφής πρέπει να είναι απλός και κατανοητός (π.χ. αποστολή STOP στο σύντομο κωδικό που λαμβάνετε τα μηνύματα της υπηρεσίας) πχ STOP στο 5555

Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html#q7

Όσες σελίδες υπόσχονται Mercedes , Porsche , Bwm , Volvo , κινητά iPhone , δωρεάν ταξίδια και άλλα πολλά , πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι όλα ψέματα και είναι απάτες  . Και όχι για 20 αλλά ούτε για 1 . Οι ψεύτικες αυτές σελίδες έχουν σχεδιαστεί για να συσσωρεύουν μεγάλο αριθμό Like και όσο το δυνατόν γρηγορότερα . Μετά η σελίδα αφού έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο αριθμό Like χρησιμοποιειται για να ξεκινήσει άλλους είδους από απάτες ή να πουληθεί στην μαύρη αγορά.

Πως δουλεύει το σύστημα / απάτη με αυτούς τους διαγωνισμούς 

  • Ο λόγος που ζητάει κοινοποίηση της φώτο δημόσια είναι ο εξής . Όσο πιο πολλά άτομα κοινοποιησουν/πατήσουν like στην σελίδα τόσο το καλύτερο για τον απατεώνα .
  • Πρέπει να επισκεφτούμε την σελιδα που αναφέρει για να είναι έγκυρη η συμμετοχή μας . Ο λόγος ; Για να πέσουν στην παγίδα οι χρήστες και να δώσουν το τηλέφωνο τους σε υπηρεσία υψηλής χρέωσης με κόστος τον μήνα πάνω απο 20-25 ευρώ .
  • Οι απατεώνες ξέρουν, ότι μια σελίδα στο Facebook,  με πολλές χιλιάδες μέλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό, γιατί δίνει στον απατεώνα ένα μεγάλο ακροατήριο.
  • Ο στόχος μέσα απο τις απατεωνιές αυτες είναι να να προσελκύσουν όσο είναι δυνατό περισσότερους χρήστες. Τα Like και οι κοινοποιήσεις είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Οι σελίδες που χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους προσέλκυσης είναι γνωστές ως «Σελίδες Likewhore». Η διαδικασία της προσέλκυσης οπαδών μέσα από ψαρέματα Like είναι γνωστή ως «Like-Farming».
  • Οι σελίδες αυτές μπορεί να χρησιμοποιούνται για να προσελκύσουν άτομα σε άλλες σελίδες, ή για ψάρεμα προσωπικών πληροφοριών, ή για να κερδίσει ο απατεώνας προμήθεια από κάποια διαφήμιση, ή απλά ένας απατεώνας θα μπορούσε να πωλήσει τη σελίδα στο Facebook σε άλλους για χρήματα. Στην πραγματικότητα, οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες σελίδες για να πράξουν μεγάλο αριθμό απατών, από επιθέσεις malware, έως την κλοπή προσωπικών στοιχείων.
  • Η διαδικασία Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο απατεώνας δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Θεωρούμε απίθανο να υπάρξει κάποιος που θα πειστεί να δώσει τον αριθμό του κινητού του σε μια τέτοια προφανή απάτη, αλλά η αναπαραγωγή του Scam στο Facebook δείχνει ακριβώς το αντίθετο…

Όπως καταλαβαίνετε αν και η απάτη είναι εμφανέστατη, υπάρχουν ακόμα ευκολόπιστοι που δίνουν άνετα τον αριθμό του κινητού τους!

Η σελιδα απάτη που δημιουργηθηκε ενδέχεται στις επόμενες ώρες να διαγραφεί από το κοινωνικό δίκτυο . Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι δεν θα δημιουργηθεί ξανά νέα σελιδα . Όπως και να έχει εσείς πρέπει να γνωρίζετε το εξής : Όσες σελίδες υπόσχονται Mercedes , Porsche , Bwm , Volvo , κινητά iPhone , δωρεάν ταξίδια και άλλα πολλά , πολλών χιλιάδων ευρώ , είναι όλα ψέματα .

Παρακαλούμε αν κάποια τέτοια σελιδα πέσει στην αντίληψη σας να μας ενημερώσετε , μέσω της φόρμας επικοινωνίας που θα βρείτε ΕΔΩ συμπληρώνοντας πάντα σωστά τα στοιχεία σας (ελέγχετε συχνά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο) , μέσω της σελίδας μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ ή στέλνοντας μήνυμα από το email σας στο info(at)safer-internet.gr ( όπου at αντικαταστήστε το με το σύμβολο @ . Ακομα και με συμμετοχή στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Να είσαστε πολύ επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα όταν βλέπετε μεγάλα δώρα προς όλους, να είσαστε σίγουροι πως είναι ακόμη ένας ψεύτικος διαγωνισμός ή τουλάχιστον μια παραπλανητική δημοσίευση. Οι εταιρίες δεν σας χαρίζουν εκατοντάδες ευρώ για μερικές κοινοποιήσεις.

Υ.Γ : Αν είστε από τους χρήστες που ασχολούνται με διαγωνισμούς τότε ρωτήστε μας και εμείς θα σας βοηθήσουμε με έγκυρες σελίδες σχετικά με διαγωνισμούς . Τρόποι επικοινωνίας διαβάστε λίγο παραπάνω

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 1ο

Παιδόφιλοι στο facebook Μέρος 2ο

Πόσο εύκολα μπορούνε να κλέψουνε τις φωτογραφίες των παιδιών στο Facebook

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .