Bitdefender Greece : Passwords και το λάθος που συνεχίζουν να κάνουν οι χρήστες του διαδικτύου

1268

Η ασφάλεια στο Internet, είναι ένα ζήτημα που δυστυχώς, κάποιοι χρήστες συνεχίζουν να μην λαμβάνουν σοβαρά υπόψη. Το σοβαρότερο «παράπτωμα» ενός online χρήστη αναφορικά με την ασφάλειά του, έγκειται στους κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιεί.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες που διεξάγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, διαπιστώνεται πως οι κωδικοί πρόσβασης, δεν χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά από τους χρήστες, με αποτέλεσμα να θέτουν οι ίδιοι σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια

Ποια είναι όμως τα πιο συχνά λάθη των χρηστών σε σχέση με τους κωδικούς πρόσβασης:

1) Χρήση κοινών κωδικών σε πολλαπλούς λογαριασμούς: Ένας στους δέκα, χρησιμοποιεί τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο. Εφόσον διαρρεύσει ο κωδικός, φανταστείτε πόσοι λογαριασμοί σας θα γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης, αφού δίνετε πρόσβαση σε αυτούς που τον έχουν υποκλέψει. Μόλις το 30% των χρηστών του διαδικτύου δημιουργεί νέους κωδικούς πρόσβασης για διαφορετικούς online λογαριασμούς.

2) Χρήση αδύναμων κωδικών: Κάνετε το έργο των επίδοξων «κυβερνοεγκληματιών» πολύ πιο εύκολο, καθώς απλοί σε δομή κωδικοί, αποτελούν εύκολη «λεία» γι’ αυτούς και είστε μοιραία πιο ευάλωτοι σε παραβιάσεις και εκφοβισμούς. Μόνο το 50% των χρηστών χρησιμοποιούν συνδυασμό κεφαλαίων και πεζών γραμμάτων στους κωδικούς πρόσβασης, ενώ δύο στους τρεις χρησιμοποιούν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών.

3) Αποθήκευση κωδικών σε αρχεία χωρίς ασφάλεια ή διαμοιρασμός τους: Ένας στους τρεις χρήστες έχει μοιραστεί έναν κωδικό πρόσβασης με στενό μέλος της οικογένειάς του, και ένας στους δέκα με φίλο του, αυξάνοντας τις πιθανότητες ακούσιας διαρροής των κωδικών. Επίσης, ένας στους πέντε χρήστες παραδέχεται ότι καταγράφει τους κωδικούς σε ένα σημειωματάριο για εύκολη απομνημόνευση, ωστόσο, όσο ισχυρός κι αν είναι ο κωδικός, το γεγονός ότι είναι εκτεθειμένος σε άλλους ανθρώπους, αφήνει το χρήστη ευάλωτο.

Όλα τα παραπάνω είναι κοινά «λάθη» στα οποία υποπίπτουν οι χρήστες και τα οποία δυνητικά θα μπορούσα να δημιουργήσουν εκτεταμένα προβλήματα. Το οξύμωρο είναι ότι συνεχίζουν να υφίστανται, παρόλο που το 51%, το 39% και το 37% των χρηστών, πιστεύουν πως οι online τραπεζικές συναλλαγές, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και οι online λογαριασμοί για αγορές, αντίστοιχα, επιβάλλουν τη χρήση ισχυρών κωδικών πρόσβασης!

Το Bitdefender Wallet  η οποία εφαρμογή περιλαμβάνετε σε όλα τα νέα προϊόντα της Bitdefender , όπως το Antivirus Plus 2017 , Internet Security 2017 , Total Security 2017 και Family Pack 2017είναι ο Password Manager (Διαχειριστής Κωδικών) που σας βοηθά να διαχειριστείτε τους κωδικούς πρόσβασής σας, προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα σας και παρέχει μια ασφαλή εμπειρία περιήγησης. Χρησιμοποιώντας ένα μόνο κύριο κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση διαπιστευτήριά σας, το πορτοφόλι καθιστά εύκολο για σας να κρατήσει τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλή.

Πατήστε εδώ πάνω για μάθετε περισσότερα 

Πατήστε εδώ για μάθετε πώς θα προστατευτείτε ενάντια στις απειλές του Internet

 

Το αρθρο περιέχει πληροφορίες από Blog Bitdefender Greece

http://bitdefender.gr/blog/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .