Ανυπόστατα δημοσιεύματα , στο διαδίκτυο , αναφέρουν για Ελληνίδα φυλακισμένη σε κλουβί

1407

Αερολογίες , μπούρδες , αθλιότητες για τα κλικς . Σκουπιδοσελίδες στο κοινωνικό δίκτυο ικανές για λίγα like να πουλήσουν και τους γονείς τους και με αρκετούς χρήστες να καταπίνουν αμάσητο οτι τους σερβίρουν στο διαδίκτυο 

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Τι κανουμε για να τσιμπήσουμε κλικς στην σελιδα μας ; Οι συνταγές είναι πολύ απλές .

  • Τσιμπάμε μία φωτογραφία και φτιάχνουμε μία συγκινητική ιστορία απο μονοι μας . Στοχεύουμε στις όποιες ευαισθησίες των χρηστών του ψεύτικου και εικονικού κόσμου των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , όπως το facebook και το ανελέητο κυνηγητό των likes ξεκινάει.
  • Τσιμπάμε ένα παλιό περιστατικό που έχει γίνει στο εξωτερικό και αλλάζουμε ονόματα , τόπους , χρόνους και την πλασάρουμε οτι εγινε στην Ελλάδα και φυσικά στοχεύουμε και εδω στις ευαισθησίες των χρηστών

Κάπως έτσι με την δεύτερη συνταγή κυκλοφορεί το παρακάτω ανυπόστατο δημοσίευμα το οποίο είδαμε στο παρακάτω σύνδεσμο από την σελιδα kwloxaneio 

http://archive.is/s76Ca

Ένας τρόπος να κατασκευάσουν ψευδείς δημοσιεύσεις, είναι να παίρνουν μια πραγματική ιστορία από το εξωτερικό και να την παρουσιάζουν σαν να έχει συμβεί στην Ελλάδα. Στο παρακάτω δημοσίευμα, έχουν αλλάξει τα ονόματα και τον τόπο της ιστορίας

Η πραγματική ιστορία μιλάει για μια 21χρονη γυναίκα από την Ουαλία που ισχυρίζεται πως βρίσκεται φυλακισμένη μέσα σε ένα κλουβί από τον ίδιο της τον πατέρα, στο σπίτι τους, στη Σαουδική Αραβία.

Το ανυπόστατο δημοσίευμα αναφέρει

Η Ιστορία Μιας Νεαρής Ελληνίδας: Ο Αλβανός Σύζυγος Της Την Κρατά Φυλακισμένη Σε Κλουβί ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Σοκ προκαλεί η εικόνα μιας 21χρονης γυναίκας από την Ελλάδα που ισχυρίζεται πως βρίσκεται φυλακισμένη μέσα σε ένα κλουβί από τον ίδιο της τον σύζυγο, στο σπίτι τους, στη Κρήτη.

Η ******* η οποία μετακόμισε πριν από τέσσερα χρόνια στην Κρήτη μαζί με τον συζυγό της – έστειλε την φωτογραφία σε έναν φίλο της ως μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια.

Η φωτογραφία δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από τον ακαδημαϊκό συζυγό της,  στο σπίτι τους στη Κρήτη, όπου και είχαν μετακομίσει όταν η Αμίνα ήταν 16 ετών, επειδή ο συζυγο της διαφωνούσε με τον δυτικό τρόπο ζωής της Αθήνας.

Σύμφωνα με την ***, ο Σύζυγος της, 32 ετών, την κλείδωσε μέσα σε ένα κλουβί επειδή έμαθε ότι φιλούσε και αγκάλιαζε έναν Έλληνα φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Τώρα, η **** έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του Αλβανού σύζυγο της, μέσω της δικηγόρου Ανδρομάχη Καστέλου, την οποία και συνάντησε όταν μπόρεσε να δραπετεύσει για λίγο από το  σπίτι της.

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν λένε ότι φοβούνται για την ασφάλειά της και έχουν λάβει νομική δράση στην Κρήτη, σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν.

Σε ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αθήνας μάλιστα είπαν ότι στερείται ως τιμωρία τροφής και νερού, ενώ συστηματική είναι και η σωματική της κακοποίηση.

Ο Σύζυγο της από την άλλη έχει διαμηνύσει ότι: «δεν θα επιτρέψει στην Γυναίκα του να επιστρέψει σε έναν τοξικό τρόπο ζωής».

Ο δικαστής, υποστήριξε ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι να «ανησυχεί πολύ» για την ευημερία της Γυναίκας του.

Η φωτογραφία στάλθηκε από την νεαρή γυναίκα στον φίλικό πρόσωπο  οποίος και υποστήριξε ότι η Νεαρή του έγραψε μαζί με την εικόνα της μέσα στο κλουβί, «πρέπει να με βοηθήσεις να βγω από δω μέσα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Πια είναι η Πραγματικότητα 

Η Amina Al-Jeffery – η οποία μετακόμισε πριν από τέσσερα χρόνια στην Μέση Ανατολή μαζί με τον Σαουδάραβα πατέρα της – έστειλε την φωτογραφία σε έναν φίλο της ως μια απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια.

Η φωτογραφία δείχνει την νεαρή γυναίκα να βρίσκεται πίσω από τα κάγκελα από τον ακαδημαϊκό πατέρα της, Mohammed Al-Jeffery, στο σπίτι τους στη Τζέντα, όπου και είχαν μετακομίσει όταν η Αμίνα ήταν 16 ετών, επειδή ο πατέρας της διαφωνούσε με τον δυτικό τρόπο ζωής της Ουαλίας.

Σύμφωνα με την Αμίνα, ο πατέρας της, 62 ετών, την κλείδωσε μέσα σε ένα κλουβί επειδή έμαθε ότι φιλούσε και αγκάλιαζε έναν Αμερικανό φοιτητή σε πανεπιστήμιο της Σαουδικής Αραβίας.

Τώρα, η Αμίνα έχει κινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του πατέρα της, μέσω της δικηγόρου Anne-Marie Hutchinson, την οποία και συνάντησε όταν μπόρεσε να δραπετεύσει για λίγο από το πατρικό της σπίτι.

Οι δικηγόροι που την εκπροσωπούν λένε ότι φοβούνται για την ασφάλειά της και έχουν λάβει νομική δράση στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να την προστατεύσουν.

Σε ακρόαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας μάλιστα είπαν ότι στερείται ως τιμωρία τροφής και νερού, ενώ συστηματική είναι και η σωματική της κακοποίηση.

Ο πατέρας της από την άλλη έχει διαμηνύσει ότι: «δεν θα επιτρέψει στην Αμίνα να επιστρέψει σε έναν τοξικό τρόπο ζωής».

Ο δικαστής Holman, υποστήριξε ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι να «ανησυχεί πολύ» για την ευημερία της Αμίνα στα χέρια του πατέρα της, ο οποίος διδάσκει στο πανεπιστήμιο «King Abdulaziz University», στη Τζέντα.

Η φωτογραφία στάλθηκε από την νεαρή γυναίκα στον φίλο της, Robyn Lewis, ο οποίος και υποστήριξε ότι η Αμίνα του έγραψε μαζί με την εικόνα της μέσα στο κλουβί, «πρέπει να με βοηθήσεις να βγω από δω μέσα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.

 

Το περιστατικό είναι αληθινό σύμφωνα με δημοσίευμα της theguardian και BBC News και έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Σαουδική Αραβία με την Amina Al-Jeffery που θα δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία

Η ιστορία που αναφέρει το ανυπόστατο αρθρο που κυκλοφορεί ΔΕΝ έγινε ποτέ στην Ελλάδα και η φώτο δεν έχει καμία σχέση με Ελληνίδα και φυσικά δεν υπάρχει δικηγόρος Ανδρομάχη Καστέλου 

Σε δημοσίευμα της σελίδας iefimerida στις 30 Ιουλ 2016 αναφέρει το περιστατικό και μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

http://www.iefimerida.gr/news/281009/i-istoria-mias-nearis-oyalis-o-moysoylmanos-pateras-tis-tin-krata-fylakismeni-se-kloyvi 

 

Λίγες μέρες μετά, μαθαίνουμε πως δικαιώθηκε από το δικαστήριο

 

http://www.iefimerida.gr/news/281599/dikaiosi-gia-tin-oyali-poy-itan-kleismeni-se-kloyvi-apofasi-gia-eleytherosi-tis

https://archive.is/39gmL

Η ιστορία της νεαρής Ελληνίδας που ο Αλβανός σύζυγος της την κρατά φυλακισμένη σε ένα κλουβί στην Κρήτη, καταρρίπτεται. 

https://www.theguardian.com/politics/2016/sep/12/boris-johnson-urged-secure-safe-return-amina-al-jeffery-father-locked-up-saudi-arabia

http://www.bbc.com/news/uk-wales-37353603

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .