Γιώργος Κορμάς : Το sexting και πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει για μικρούς και μεγάλους

2955

Sexting ονομάζεται η ανταλλαγή μηνυμάτων και φωτογραφιών σεξουαλικού περιεχομένου μέσω κινητού τηλεφώνου ή  messenger

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Καθώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει και τα κινητά τηλέφωνα παίζουν ρόλο υπολογιστή είναι εύκολο για τον καθένα να φωτογραφίζεται και να στέλνει αυτές τις φωτογραφίες σε όποιον παραλήπτη θέλει. Τα τελευταία χρόνια πολλά νέα παιδιά επιλέγουν να φωτογραφίζονται γυμνά και να στέλνουν τις φωτογραφίες τους χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους και τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή -η απλή φαινομενικά- πράξη στη ζωή τους και τη ψυχολογία τους.

Φυσικά και στην Ελλάδα αυτή η συνήθεια.

Μέσα στο προηγούμενο εξάμηνο διπλασιάστηκαν τα σχετικά τηλεφωνήματα», αναφέρει ο κ. Γιώργος Κορμάς, υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου (210-60.07.686). «Το θέμα του sexting παραμένει το δημοφιλέστερο για το οποίο οι νέοι σήμερα αναζητούν πληροφορίες και συμβουλές μέσα από τις γραμμές βοήθειας.

Είναι σημαντικό οι γονείς να έχουν δίαυλο επικοινωνίας με τα παιδιά τους και να ξεκαθαρίζουν πως σε κάθε περίπτωση θα τα στηρίξουν», τονίζει. Από την άλλη βέβαια, το γεγονός πως οι γονείς μέσης ηλικίας και πάνω είναι σε μεγάλο βαθμό άσχετοι με το Ιντερνετ δεν βοηθά.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του Υπεύθυνου Επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας Help-Line.Gr

Η Γραμμή Βοηθείας help-line 210 6007686 απευθύνεται σε παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ).

Η Γραμμή Βοηθείας αποτελεί έναν από τους τρεις άξονες του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του προγράμματος πλαισίου Safer Internet με τους δύο άλλους άξονες τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet4kids.Gr και την Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών για Παράνομο Περιεχόμενο και Παράνομη Συμπεριφορά στο Διαδίκτυο SafeLine.Gr.

Τα στελέχη της Γραμμής Βοήθειας είναι γιατροί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε προβληματικές συμπεριφορές στο διαδίκτυο και μπορούν να παρέχουν συμβουλές και υποστήριξη για τα παρακάτω θέματα:

  • Συμπεριφορές εξάρτησης στα διαδικτυακά και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
  • Συμπεριφορές εξάρτησης από τον τζόγο και την πορνογραφία.
  • Θέματα διαδικτυακού ρατσισμού και ξενοφοβίας καθώς και διαδικτυακού εκφοβισμού αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη ευαισθησία από τους ειδικούς συνεργάτες μας.
  • Παιδεραστία, η διαδικτυακή αποπλάνηση (grooming) και η παιδική πορνογραφία αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και με την παραπομπή των ενηλίκων στις αρμόδιες δικαστικές αρχές και την αστυνομία.
  • Ψεύτικα προφίλ, ακατάλληλο και επιβλαβές περιεχόμενο (όπως πορνογραφία, βία κλπ), διαδικτυακές άπατες είναι θέματα που η γραμμή βοήθειας έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί.
  • Θέματα αυτοκτονίας και διατροφικών διαταραχών που σχετίζονται με το διαδίκτυο οι ειδικοί συνεργάτες μας μπορούν να δώσουν χρήσιμες συμβουλές και να παραπέμψουν στις αντίστοιχες δομές όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Χρήσιμα 

Γραμμή Βοηθείας help-line 210 6007686 για παιδιά & εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (παρενόχληση, εξάρτηση, επιβλαβές περιεχόμενο, παιδοφιλία κ.λπ) ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δράση Ενημέρωσης Saferinternet4kids.Gr , διαδικτυακή πλατφόρμα για παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλες ευαίσθητες ομάδες της κοινωνίας που δίνει έμφαση στην προστασία των παιδιών από τους κινδύνους που ενέχει ο ψηφιακός κόσμος. Ο κόμβος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ και συγχρηματοδοδείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

https://www.facebook.com/Mpes.Sto.Internet.Me.Aleksisfairo/photos/a.1466153586943560.1073741828.1455372218021697/2196112080614370/?type=3

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .