Η απάτη με τον ψεύτικο διαγωνισμό Cosmote εμφανίστηκε ξανα στο Facebook

1533

Μερικοί δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Πριν δυο χρόνια είχε εμφανιστεί μια απάτη likefarming στο fb με ψεύτικο διαγωνισμό του What’s Up. Ο ψεύτικος διαγωνισμός ισχυρίζονταν πως οι χρήστες που θα κοινοποιήσουν και θα κάνουν like στη σελίδα θα κερδίσουν 1500’ ομιλίας, 1500 SMS προς όλα τα δίκτυα για 30 μέρες, από το WHAT’S UP της COSMOΤΕ. Φέτος έχουμε μία από τα ίδια, από τον ίδιο διαχειριστή της σελίδας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στο γκρουπ μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Κριτική στην σελίδα Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Έκανε ξανά την εμφάνιση της η απάτη με τον ψεύτικο διαγωνισμό την οποία μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://archive.is/4MvbX

Ένας τρόπος για να κερδίσουν χιλιάδες οπαδούς στο facebook είναι με ψεύτικους διαγωνισμούς που δημιουργούνται μόνο για να μπορέσουν οι επιτήδειοι να μαζέψουν χιλιάδες οπαδούς στη σελίδα τους και μετά να προωθήσουν στους χιλιάδες οπαδούς που εξαπάτησαν, οτιδήποτε ή να πουλήσουν αυτές τις σελίδες στην μαύρη αγορά. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την απάτη like-farming διαβάστε πατώντας εδώ

Και σε παλαιότερα άρθρα μας είχαμε γράψει για αυτούς τους ψεύτικους διαγωνισμούς και μπορείτε να τα δείτε πατωντας σε ένα από τα παρακάτω

Αναρτήσεις απάτη στο Facebook με δωρεάν λεπτά της Cosmote

Απάτη στο Facebook ! Σελίδες υπόσχονται ψεύτικους διαγωνισμούς What’s Up

Απάτη στο facebook με ψεύτικο διαγωνισμό What’s Up

Ένας διαχειριστής σελίδων στο κοινωνικό δίκτυο που έχει καμιά δεκάρια σελίδες , δημιουργεί ψεύτικους διαγωνισμούς , για να εξαπατήσει τους χρήστες του facebook και να τους προσελκύσει στις σελίδες που διαχειρίζεται. Το κόλπο είναι στημένο για να προσελκύσει χρήστες στις σελίδες του και μόλις αποκτήσει αρκετούς χιλιάδες οπαδούς πουλαει τις σελίδες στη μαύρη αγορά.

Η ανάρτηση του ψεύτικου διαγωνισμού , παλαιότερα , διαδόθηκε τόσο πολύ που η COSMOTE έβγαλε ανακοίνωση για να ενημερώσει τους χρήστες.

Μετα από καιρό απουσίας του ο διαχειριστής στήνει ξανά το ίδιο κόλπο και με Live Video , με τον ψεύτικο διαγωνισμό αλλά και αναρτήσεις με δηθεν άρρωστα παιδάκια με στόχο την αρπαγή του like και της κοινοποίησης μέσω συναισθηματικού εκβιασμού , αρθρο που είχαμε κάνει πριν λίγες ημέρες και μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας εδώ .

Αερολογίες , μπούρδες , αθλιότητες των σκουπιδοσελίδων για τα κλικς . Σκουπιδοσελίδες στο κοινωνικό δίκτυο ικανές για λίγα like να πουλήσουν και τους γονείς τους και με αρκετούς χρήστες να καταπίνουν αμάσητο οτι τους σερβίρουν στο διαδίκτυο

Το κόλπο Like farming και η πώληση σελίδων στο Facebook για οικονομικό κέρδος είναι σε μεγάλο βαθμό μια άγνωστη πρακτική που πολλοί δεν γνωρίζουν ή δεν συνειδητοποιούν ότι συμβαίνει. Αν οι χρήστες γνωρίζουν για αυτή την πρακτική, θα είναι ολοένα και πιο δύσκολο, για τους απατεώνες να ξεγελάσουν τους χρήστες και να τους κάνουν μέλη, και χωρίς μέλη ο επιτήδειος δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί κανένα.

Αν πιστεύει κανεις οτι κάνοντας Like σε μια σελιδα , κοινοποίηση άρθρου , σχόλιο θα κερδίσει 1500′ + 1500 sms και 1.5GB ίντερνετ και θα του έρθει κωδικός για Reloadit , καθώς και με ταγκ θα έχει 3000 λεπτά και 3000 SMS & 10.GB internet … καιρός να ξυπνήσει . Το όνειρο έλαβε τέλος

Τι κανουμε όταν δούμε τέτοιες αναρτήσεις

Πάνω δεξιά στην φωτογραφία το βελάκι και αναφορά φωτογραφίας 

Επιλέγουμε το σπαμ 

Επισήμανση της δημοσίευσης ως σπαμ 

Αναφορά βίντεο 

 

Επιλέγουμε σπαμ ή απάτη και γράφουμε Like Farming 

Κάποιες σκουπιδοσελίδες το έχουν κάνει επιστήμη για αυτό τα μάτια σας ανοιχτά και το μυαλό σας να δουλεύει συνέχεια 

Καιρός να σταματήσετε μερικοί να παίζεται στο παιχνίδι κάποιων

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Mια κρυφή και άγνωστη απάτη στο Facebook

Σκουπιδοσελίδες στο Facebook και κυνηγοί του κλικ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ τον Οδηγό επιβίωσης από τις φάρσες στο ίντερνετ

Πώς μπορείτε να ξεχωρίσετε στο διαδίκτυο το αξιόπιστο δημοσίευμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΑΤΗΣ

Οι νέες χρεώσεις στα καρτοκινητά WHAT’S UP και COSMOKAPTA

Άσε παιδί μου το tablet . Παιδιά με το τάμπλετ ανά χείρας

Bitdefender : Συμβουλές για παιδιά ασφαλή στο Διαδίκτυο

Ένα στα δύο παιδιά έχουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook

Διαδίκτυο και παιδί : Ανησυχητικά στοιχεία έρευνας της Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Εξάχρονα ανοίγουν λογαριασμό στο Facebook με ψευδή στοιχεία

Οι 9 πολύ επικίνδυνες εφαρμογές για παιδιά

Βγάλτε την εφαρμογή KiK από το κινητό του παιδιού σας

Ενας στους τρεις γονείς μιλάει στα παιδιά για τους κινδύνους στο Internet

Ποιοι Είμαστε

Τα τελευταία άρθρα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθηστε μας στο Facebook πατώντας ΕΔΩ

Συμμετέχετε στην ομάδα μας πατώντας ΕΔΩ

Επικοινωνία με την σελίδα μας πατώντας ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας στο Twitter πατώντας ΕΔΩ

Συμμετοχή στην κοινότητα μας στο Google+ πατώντας ΕΔΩ

 

Με 23 Χρόνια εμπειρία στο διαδίκτυο , γνωρίζω και τα καλά και τα κακά του διαδικτύου και μανιακός με την τεχνολογία , κατασκευές ιστοσελίδων , φιλοξενια ιστοσελίδων . Πολυετή εμπειρία πάνω στην ασφάλεια του Διαδικτύου και ειδικά στα Social Media . Εργάζομαι πάνω σε Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις , Συστήματα Πυρανίχνευσης , Συστήματα Parking , Φωτισμούς ασφαλείας , Hotel Access , Συναγερμούς . Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την μεγάλη μου αγάπη τον Προσκοπισμό . Είμαι βαθμοφόρος - στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και έχω καθήκοντα Υπαρχηγού Συστήματος στο 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας ( Www.Proskopoi.Gr ) ο οποίος Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, πολιτική , μη κομματική, παιδαγωγική κίνηση για νέους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους χωρίς διακρίσεις που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1910 , έχοντας αυτή τη στιγμή πάνω από 25,000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα . Συστάθηκε με το Νόμο 1066/1917 και αποτελεί Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) . Έχει χαρακτήρα κοινωφελή μη κερδοσκοπικό και εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων . Αποστολή του Προσκοπισμού είναι να συμβάλλει στη διαπαιδαγώγηση των νέων μέσω ενός συστήματος Αξιών και να βοηθήσει στην οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου, όπου οι άνθρωποι ολοκληρώνονται ως άτομα και διαδραματίζουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία .